Search

omorphia

Omorphia

Vad är Omorphia 

Omorphia använder en kombination av 5 olika tekniker för att förstöra kroppens fettceller och strama upp huden. Då fettcellerna väl sprängts sönder av ultraljudet smälts fettpartiklarna med Omorphias andra handtag och tekniker vilket leder till minskade fettdepåer och uppstramning av huden. Denna kombination av behandlingstekniker ger en smärtfri och riskfri bodyshaping utan kirurgiska ingrepp. Man kan använda Omorphia för att minska kärlekshandtag, gäddhäng, strama upp huden, skulptera en rundare rumpa med mera.  

Vilka tekniker använder Omorphia? 

Omorphia 20 använder sig av en unik kombination av fem olika tekniker:  1. Kavitation 2. Radiofrekvensteknologi 3. Infrarött ljus 4. Vakuummassage 5. Mekanisk massage. 

Vad är kavitation? 

Kavitationsteknik i sig innebär att ultraljudet får fettcellerna att vibrera så snabbt (hög frekvens) att vakuumbubblor bildas i cellen. Till följd av detta ”sprängs” sedan fettcellernas ytterhölje (membranet) och fettet hamnar utanför cellerna. Utanför membranet kan fettet dels brytas ner på plats till snabb tillgänglig energi, som då tas upp i blodet eller också transporteras med lymfvägarna varefter de förbränns av kroppen. 

Vad är radiofrekvens? 

Radiofrekvens (RF) är en väl beprövad teknologi som har använts inom kirurgin i över 70 år. Radiofrekvens värmer upp vattenmolekylerna i underhudsvävnaden så att fettvävnaden värms upp och ökar metabolismen, vilket dränerar fettcellerna som minskar i storlek. 

Vad gör infrarött ljus? 

Det infraröda ljuset (IR) har en direkt och mycket positiv påverkan på muskler och leder. IR ökar syresättningen i cellerna samt ger en värmande effekt vilket leder till en ökad endorfinproduktion som lindrar smärta och stelhet i muskler och leder. IR stärker även elasticiteten i bindvävnaden samt ökar lymf- och blodcirkulationen. När man behandlar huden i exempelvis ansiktet med IR öppnas tilltäppta porer och grå och glåmig hy får en ny och finare lyster. 

Vad gör vakummassage? 

Vakuummassagen lyfter, formar och masserar huden på djupet och på ytan. Massagen ökar också blodcirkulationen som i sin tur leder ut slaggämnen från fettcellerna. Massagen ger vidare en uppstramning av huden. 

Vad gör mekanisk massage? 

Den mekaniska massagen jobbar djupgående på förtätad bindväv. De mekaniska massagerullarna förhöjer hudens cellgenererande aktivitet, vilket resulterar i att förtjockade fettdepåer dräneras ut 

Hur många behandlingar behövs? 

Eftersom varje människa är unik är det svårt att säga hur många behandlingar som behövs för att uppnå önskat resultat. Vi rekommenderar en kur på 10 stycken behandlingar för att på så sätt få så bra resultat som möjligt. Det bästa är att boka en konsultation så går vi igenom vilken behandling som skulle passa bäst för dig. 

Hur lång tid är en behandling? 

Det finns 2 typer av behandlingar. 40 och 60 minuter. Vilken längd som blir bäst avgörs i samråd med hudterapeuten och baseras på dina mål och förutsättningar. 

Har Omorphia några kontradiktioner? 

Om man lider av hjärt-och kärlsjukdomar, neurologiska besvär, tinnitus, metabola syndrom, graviditet eller onkologiska syndrom bör en läkare konsulteras innan en behandling.