Search

Permanent hårborttagning med laser

ADSS Diode Laser

Laser för permanent hårborttagning

ADSS diode laser för permanent hårborttagning använder sig av modern teknik som snabbt och skonsamt hettar upp melaninet i pulpan och på så sätt förstör hårsäcken. Det effektiva kylningssystemet skyddar huden mot skador och gör behandlingen behaglig.

Lasern fungerar på alla typer av hår som innehåller melanin (färgpigment), men mängden melanin är vad som avgör hur effektiv behandlingen blir. Antalet behandlingar som krävs ligger runt 10 och varierar beroende på individuella förutsättningar. Snabbast går det att behandla mörka hår på ljus hud, medan ljusa hår och mörk hud oftast är svårare att behandla. Anledningen till att det krävs upprepade behandlingar är att håren måste vara i tillväxtfas (anagen) för att lasern ska ha önskad effekt.
I mellanfas (katagen) och vilofas (telogen) saknas pulpa och kan därför ej behandlas. Vid behandling aktiverar man även sovande hårsäckar, vilket gör att man har fått med en större del av hårsäckarna efter avslutad behandling. Man bör vänta 4-12 veckor mellan varje behandling, beroende på behandlingsområde. Det är mycket viktigt att man följer behandlingsområdets växtcykel för att få bästa möjliga resultat.

Inför behandling

Vid behandling ska området vara nyrakat och fritt från kosmetiska produkter.
De som behandlas är i första hand personer på färgskalan 1-4, då en mörkare hud medför mycket större skaderisk.

För att minimera risken för biverkningar är det viktigt att du alltid följer rekommendationerna noga.
Undvik att vistas i solen 2 veckor före och efter behandling, vid solexponering ska solskydd med high protection användas, minst spf 30.

Undvik vaxning, trådning, plock, epilering och kemiska hårporttagningsprodukter 4 veckor innan.

Behandling utförs ej vid;
Solbränna, ökad pigmentering.

Graviditet/olämpligt vid amning.

Överkänslighet mot ljus eller vid medicinering som orsakar ljuskänslighet.

Behandling med tetracykliner, Roaccutan, Lsotretinoin eller liknande de senaste 6 månaderna.

Kortison (rådfråga läkare)

Blodförtunnande medicinering de senaste 2 veckorna.

Cancer, elakartade tumörer/födelsemärken/hudförändringar i behandlingsområdet.

Aktiv acne/herpes/sår i behandlingsområdet.

Högt blodtryck.

Allvarlig diabetes.

Epilepsi (rådfråga läkare).

Lätt att få keloider (abnorma ärrbildningar).

Vanliga biverkningar
Rodnad i huden, lätt svullnad samt vätskebildning i hårsäckarna. Indikation på att behandlingen är lyckad och lägger sig inom de närmsta timmarna.

Mindre vanliga biverkningar
Det kan ibland förekomma sårskorpor, blåmärken, blåsor, hyperpigmenteringar, hypopigmenteringar och ökad sebumproduktion. Låt bli huden och låt det läka ifred de närmsta dagarna. För att undvika pigmenteringar är det extra viktigt att skydda sig mot UV-strålning. Mest utsatt är ljus och fräkning hud samt mörk hud. Även gener påverkar hur känslig man är för biverkningar.

Boka behandling

Djupgående info