Search

diodlaser

PERMANENT HÅRBORTTAGNING MED DIODLASER  

Diodlaser är en av de mest erkända lasrarna i världen för permanent hårborttagning. I kombination med detta, har Cocoon Medical i Barcelona utvecklat en unik teknologi s k ”crystal freeze”, som är ett kylsystem och verkar genom att kyla huden exakt där det är nödvändigt, vilket möjliggör en permanent hårborttagning som är både skonsammare och smärtfriare än andra lasrar på marknaden. Det finns två arbetslägen med Elysion Pro, statiskt och dynamiskt läge gör det möjligt att arbeta med både hög upprepning och höga energier längs en mycket kort pulsperiod. Det betyder en stor skillnad mot många andra av enheterna på marknaden, både i termer av teknik och resultat. Den korrekta identifieringen av hudens phototyp är en av de viktigaste faktorerna för att uppnå bästa möjliga resultat i det minsta antalet sessioner. Elysion-pro-plattformen är utformad för att fungera på alla hudfototyper och alla typer av hår, med samma effektivitet från första till sista sessionen.  

VAD ÄR LASER HÅRBORTTAGNING?  

Syftet med laser hårborttagning är att förstöra hårsäcken så att håret inte dyker upp igen. För att uppnå detta resultat används en laser som kan nå follikeln. Den applicerade ljusenergin absorberas av melaninet och omvandlas till värme, vilket förstör follikeln utan att påverka de omgivande vävnaderna.  

HUR FUNGERAR ELYSION PRO?  

Elysion-pro diodlaser fungerar med användning av den selektiva fototermolysprincipen. Detta består i att sända laserstrålar som påverkar melaninet (vilket ger håret sin färg) och förstör follikeln utan att skada huden i processen. Elysion-pro arbetar med det exklusiva ”kristallfrys” -systemet. Detta är ett kylsystem baserat på TRT (termisk avslappningstid), vilket är den tid som krävs för att huden ska kunna återställa sin ursprungliga temperatur efter appliceringen av laserstrålen. Detta exklusiva system fungerar genom att hålla en konstant temperatur på 6ºC vid handstyckets spets, vilket ger en behaglig känsla på huden under hårborttagning och minskar smärtan effektivare än andra maskiner på marknaden. 

ÄR HÅRBORTTAGNING MED ELYSION PRO LÄMPLIG FÖR ALLA HUDTYPER?  

Hudtyper klassificeras på en skala från I till VI beroende på färgen på håret och huden, liksom dess garvningskapacitet. Enligt Fitzpatrickskalan definieras hudtyp nummer I av personer med mycket blek hud och rött hår eller blont hår, medan hudtyp nummer VI definieras av personer med mycket mörk hud som vanligtvis också har starkt och mörkt hår. elysion-pro gör det möjligt att ta bort hår på alla hudtyper, inklusive garvade skinn, vilket innebär att hårborttagningssessioner kan fortsätta på sommaren. Med hjälp av laserns våglängder så kan man behandla alla hudtyper till skillnad från exempelvis Alexandritlaser och IPL. 

ÄR LASER HÅRBORTTAGNING DEFINITIVT? 

Hårborttagning med diodlaser förhindrar hårväxt genom att förstöra och eliminera follikeln permanent. Det kan dock bara vara effektivt på aktiva folliklar (de i anagenfasen under hårborttagningssessionen). De inaktiva folliklarna kommer så småningom att nå anagenfasen och kommer således att elimineras i följande sessioner. Därför krävs upprepade behandlingar för att uppnå önskad effekt. 

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVS?  

Behandlingslängden påverkas av vilken typ av hår som ska behandlas och varje patients specifika behov. I allmänhet varierar antalet sessioner mellan 2 och 6. Behandlingslängden påverkas av vilken typ av hår som ska behandlas och varje patients specifika behov. Varje individ är således unik och det bästa är att först komma på en konsultation för att gå igenom vilken typ av behandling som är bäst för kunden. 

HUR LÅNG TID TAR EN BEHANDLING?

Hårborttagning med elysion-pro är snabb. Längden på varje session beror på områdets storlek. Det kan variera mellan 10 minuter (överläpp) och mellan 30 och 60 minuter (hela ben).  

HAR ELYSION PRO BEHANDLINGAR NÅGRA BIVERKNINGAR?  

Kontrastindikationerna för hårborttagning med laser är minimala. Det är dock inte rekommenderat att göra den här typen av behandlingar under graviditeten eller om det finns aktiva hud- eller sleminfektioner eller tatueringar i behandlingsområdet. Det är också kontraindikerat för personer med onkologiska sjukdomar och / eller under behandling för dem. 

Informationsfilm

Boka online